چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

معاون علمي و فناوري رييس جمهور:

حوزه ICT نظام کسب و کار جديدي براي ايجاد زيست بوم زنان است

ستاري

سه شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۱:۰۰


معاون علمي و فناوري رييس جمهوري با اشاره به اينکه حدود 12 درصد فعالان اين حوزه را زنان تشکيل مي دهند،افزود : اين حوزه نظام کسب و کارجديدي است که زنان مي توانند زيست بوم خود را در اين فضا ايجاد کنند.

وايمکس نيوز- سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رييس جمهوردرسمينار نقش ارتباطات و فناوري اطلاعات در توان افزايي زنان با اشاره به اينکه درابتداي انقلاب در حدود 170 هزار دانشجو در داخل کشور و 100 هزار نيز در خارج از کشور داشتيم، افزود: از اين تعداد دانشجو 22 درصد ورودي دانشگاه ها مربوط به بانوان بود و در حال حاضر از 4 ميليون و 700 دانشجو، 56 درصد ورودي دانشگاه ها بانوان هستند.

وي با اشاره به وضعيت کسب و کارها در کشور، گفت : در مطالعاتي که انجام شده است مشخص شده که با پول نمي توان کسب و کاري راه اندازي کرد و مشکل راه اندازي کسب و کارها در کشور نبود اکوسيستم و زيست بوم آن است  .

ستاري تصريح کرد : زيست بوم کسب و کارها پايه هاي مختلفي دارد که بايد شکل بگيرد که در صورت عدم شکل گيري اين پايه ها، پول به تنهايي نمي تواند اين زيست بوم را شکل دهد.

وي با تاکيد به اينکه پول نفت به معناي رانت است ، افزود: شرکت هايي که با پول نفت رشد کنند همزمان با نبود پول دچار مشکل مي شوند و به زمين مي خورند و بايد به صورت دايمي به اين شرکت ها پول تزريق شود .

معاون علمي و فناوري رييس جمهور تصريح کرد : سرمايه گذاري بخش خصوصي در اين حوزه يکي از مهمترين اين پايه ها است و اينکه استارتاپي هفته اي 10 درصد رشد داشته باشد آرزوي بخش خصوصي است که در اين حوزه سرمايه گذاري کند .

وي با بيان اينکه فعاليت اين استارتاپ ها محيط جديدي در کشور ايجاد مي کند، خاطر نشان کرد : هم اکنون 30 تا 40 درصد اقتصاد دانش بنيان را حوزه ICT  تشکيل مي دهد .

ستاري با اشاره به اينکه براي بانوان نيز اين اکوسيستم  کسب و کارهاي نوپا فراهم نيست ، تاکيد کرد : مديرعاملي 350 شرکت  و استارتاپ را در کشور زنان دردست دارند که با عضويت در هيات مديره در حدود 12 درصد فعالان اين حوزه را تشکيل مي دهند که همين موضوع مي تواند الگو باشد.

وي با بيان اينکه در اکوسيستم کارآفريني روزمرگي وجود ندارد، افزود : کساني که با تفکر استخدام وارد اين حوزه شوند براي اکوسيستم مناسب نيستند و راه حل اشتغال در کشوري که 34 ميليون جوان دارد استخدام نيست  .

معاون علمي و فناوري رييس جمهور با اشاره به اينکه اکوسيستمي که وجود دارد براي کارآفرين شدن بانوان مناسب نيست، تاکيد کرد : بايد اين اکوسيستم اصلاح شود و اين موضوع فقط به دولت مربوط نيست و  بحث فرهنگ جامعه است .

وي با اشاره به آمار هاي جهاني درباره کنار گذاشتن شغل زنان بعد از ازدواج و زايمان دردنيا، گفت : ايده هاي زنان در اين حوزه کمتر مورد توجه سرمايه گذاران قرار مي گيرد به دليل اينکه در ابتدا يک زن بايد خود را ثابت کند تا بعد از آن به ايده او پرداخته شود به طوري که 5 تا 10 درصد ايده هاي زنان توانسته سرمايه گذاري را به خود جذب کند.

ستاري تصريح کرد : البته اين موضوع مربوط به کشور ما نيست و در دنيا نيز زنان فقط 10 درصد درآمد اقتصاد جهاني را دارند و 1 تا 2 درصد مالکيت جهاني در اختيار زنان است .

وي با اشاره به اينکه نکته اي که در کسب و کارهاي فضاي مجازي وجود دارد هوش و خلاقيت است، افزود :  در اين حوزه کسي متوجه اينکه چه کسي با چه جنسيتي حضور دارد نمي شود و اين حوزه نظام کسب و کارجديدي است که زنان مي توانند زيست بوم خود را در اين فضا ايجاد کنند.

معاون علمي و فناوري رييس جمهور تصريح کرد: اين فضا در حال تشکيل است و اگر به صورت مناسب با هم فعاليت کنيم مي توانيم زيست بوم خود را در اين دنياي جديد داشته باشيم .

وي با تاکيد به اينکه در اين دنياي جديد از نظر نيروي انساني مشکلي وجود ندارد، افزود :  هم اکنون 55 درصد فارغ التحصيلان علوم کامپيوتر ما زنان هستند و موانع حضور آنان در اين زيست بوم بايد برداشته شود .

ستاري با اشاره به اينکه خواست خود زنان در رفع موانع بسيارمهم است، گفت : دولت نيزدر اين حوزه از زنان حمايت مي کند.

وي سرمايه گذاران زن و کساني که براي ايده زنان سرمايه گذاري مي کنند را از نيازهاي کشور در اين حوزه عنوان کرد و افزود:  حوزه هاي توليد محتوا، علوم انساني و مد و لباس و موارد ديگري که به زنان مربوط مي شود، براي سرمايه گذاري و فعاليت مناسب است .

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو